Newsweek.ro a prezentat plangerea trimisa de Damen Curtii de Apel Bucuresti:
Damen
Plangerea Damen se bazeaza in principal pe contestatia anterioara a Fincantieri adresata CNSC, care ar fi acuzat incalcari ale legislatiei in numirea comisiei de evaluare, unii membri ai sai fiind suspectati de conflicte de interese.
Informatia asta e noua, pana acum argumentele pentru anularea licitatiei erau mai degraba speculatii, mai greu de dovedit. Interesant e ca CNSC nu a dat vreun verdict contestatiei Fincantieri ci ar fi respins-o ca tardiv formulata. Si mai interesant ar fi de vazut cum va judeca Curtea de Apel plangerea Damen, argumentul Damen fiind ca informatiile au fost aflate cu intarziere, inclusiv din cauza autoritatilor romane. Daca autoritatea contractoare a ascuns informatii, in mod normal termenul in care se pot depune contestatii ar trebui ajustat, nu aplicat mecanic, ca de asta exista Tribunale, Curti, etc si legea nu e aplicata de un algoritm.
In final, chiar mult mai interesant ar fi de aflat asupra cui planeaza respectivele suspiciuni.
#stranger_things
O daa!Lupta si dai,neicusolule.Poate-poate nu se face treaba asta si scapam de napasta asta cu flota lu’ peshte prajit.Dar drept vorbind treaba e destul de slaba.
Asta depinde de detaliile detaliilor. Mai precis, ale plangerii Fincantieri (a vazut-o cineva la fata?). Frumos, curat si corect ar fi fost sa se analizeze plangerea aia si sa fie admisa sau respinsa, nu mai existau comentarii. Adica si-au facut-o cu mana lor inzecit. Deci da, ar fi ceva loc de dat si de luptat, si asta pana sa se ajunga la subiectul plangerii: cine a pus botul?
Ca sa clarificam, vorbim de Romania, da?
Astept contestatia pentru licitatia bateriilor de coasta.
cacanareli rromalestaneze…
toate balbele astea ce duc la ratarea licitatziilor probabil le fac dinadins, pesedeul e rusofil, cel mai probabil ministerul apararii e condus de rusi, numai licitatzii esuate, numai achizitzii ratate, cat de imbecili de imbecili sa fie si tot nu le’ar reusi rateurile, parca prea se leaga…
anii trece, banii se duce, nu se cumpara nimicutza
la patriot himars nu s’a comentat, nu stiu de ce’i lasa americanii pe imbecilii astia sa organizeze licitatzii caiete de sarcini de capul lor, orice altceva in afara de sa se stearga la cur cu hartie igienica cumparata din licitatzia proprie sau daca nu cu deshtele…
Eu le-as da hartia inapoi sa o scrie in romaneste. Noi ne permitem sa nu folosim diacriticile dar o casa de avocatura care are drept logo “Mușat & Asociații” si se semneaza drept “Musat & Asociatii” n-are nici o scuza. Curtea trebuia sa nu le-o primeasca pe motiv ca nu respecta legislatia – recte nu este folosita limba romana in redactarea ei. Vorbim totusi de o casa de avocatura…
Si atunci ce sa te astepti de la “autoritatea contractanta”?
Din partea mea, “autoritatea contractanta” poate sa scrie si fara diacritice daca ar folosi macar logica si nu ar mai clasifica navele ca baterii mobile de lansare a rachetelor. E un standard destul de scazut, stiu. Dar cu asta lucram in momentul de fata. Optimistul ar spune ca nu se poate mai rau de atat.