Pusca si cureaua lata

Cu cine tropaiam odata:

1989-1414

 

Iranul a evoluat serios de atunci.

La categoria autogol, Flight International incurca AA-3 Anab cu AA-1 Alkali. Ok, poate ca nici defilarea cu A-90/AA-1 Alkali pe la expozitii in ’89 nu a fost cea mai inspirata decizie, racheta fiind retrasa din dotare de sovietici de mai bine de 10 ani deci nu era chiar tehnologie cu care sa faci parada.

Both comments and pings are currently closed.

7 Responses to “Pusca si cureaua lata”

  1. Ilie says:

    Pai putem sa comparam si cu ce faceau Turcii in ’89 si ce fac acum. Bun de retinut si pentru cei care nu stiau, rachetele erau fabricate sub licenta sovietica! adica nu vre-o nascocire a geniului Carpatic.
    Deci si prin urmare, daca si astazi cineva spera la ceva rachete, ele trebuie sa vina sub licenta. Cand vom depune destul efort colectiv ca sa aratam ca se poate, poate vom ajunge la nivelul Braziliei, Argentinei sau Africii de Sud. Deocamdata nu vrem…

    • admin says:

      Eu ma intreb care erau alea 10% din componente (dupa greutate, dupa pret?) pe care nu le produceam noi. O fi fost ceva important, decat zic.

      • Ilie says:

        Dupa procent, evident. Procent al subansamblelor. Adica componente ieftine gen: cap de ghidare, electronica,…

    • Constantin Marius says:

      Cam tot ce înseamnă rachetă dirijata sud-africana a fost construita cu infuzie de inteligenta din Tara Sfânta, în perioada de trista amintire (apartheid). Primele serii de R-Darter erau fix Rafael Derby cu rebranding făcut local. Treaba e valabila și pentru Brazilia, ba chiar și pentru China (mai puțin apartheid-ul)

      • Ilie says:

        Cunoastem, cunoastem. Putem zice ca am avut acelasi inceputuri – productie in foarte mare procent interna pe baza de licenta (oficiala sau nu). Numai ca atunci cand ma refeream la tarile de mai sus ma refeream ca ele au continuat programele, cu imbunatatiri, produse noi dezvoltate in cooperare/regie proprie si localizare foarte mare daca nu totala.

    • gsg9 says:

      Doamne feri sa ajungem la nivelul Argentinei, aia isi trimiteau militarii acasa ca sa economiseasca curentul si au un sujimarin cu o pizdiofitzaranca pe fundu lu’ pacificu’, noi macar stim unde’l pastram, bine, ei parca mai au doua rapandule

      ce mare rahat de program de rachete au argentinienii, cu martin pescador sau fara tot aia e, o racheta AT generatzia maliutka, condor ce or fi lucrat la el s’a terminat de mult, au facut refurbishment la niste exocet dar n’a tras nimeni cu ele sa vada daca mai sunt bune de ceva ca si la submarin si’au facut refurbishment tot singurei si s’au vazut rezultatele…