Archive for July 6th, 2024

Guest Post: NGAD si/sau CCA?

By gsg9:

In timp ce unii vrea sa modernizeze fregate de 40 de ani de un miliard si sa remodernizeze modernizarea unei modernizari fundamentale a unui T55 de nu se stie cat – secret Coreea de Nord – alţii saracii se intreaba ce vor sa face cu succesorul lui F22.

F22 un pasaroi superb dezvoltat la sfarsitul anilor 90 si intrat in serviciu la inceputul anilor 2000, fabricat in 195 exemplare care nici acum nu prea are concurenţa, atat a fost de avansat pentru vremea lui. Razboiul rece se terminase si americanii erau cu cel puţin o generaţie inaintea inamicilor. Nu l-au vandut nici macar aliaţilor, atat de important a fost pentru ei ca sa pastreze superioritatea si tehnologia safe. Asa ca s-au oprit cand practic nu mai aveau ce sa faca cu ele si contabilitatea conteaza chiar si la aia de printeaza hartia igienica verde.

Modelul a acumulat 500000 ore de zbor si inca se mai upgradeaza la ele, desi poate nu cea mai fericita 8ţiune cu containere acrosate extern. Dar nu mai umbla nimeni prin ele, e mult prea scump si pentru ei si avionul are deja o varsta,

Sursa: theaviationist.com

F35 e deja alta mancare de peste si nu a fost gandit sa inlocuiasca F22.

Asa ca Dupa 20 de ani, de Alecsandre Tcholacou americanii s-au apucat sa se gandeasca la Next Generation Air Dominance Platform si au dat formal sfoara in ţara prin industrie:

Continuare…