Guest Post: Secret Service 2024

By Caudillo:

Dupa tentativa de asasinare a lui Trump mi-a atras atentia un articol din Evenimentul Zilei

Acu’ n-am de gand sa intru in detalii politice , am remarcat pe net niste regrete mari ca n-a murit Trump, e bine de retinut ca exista si asa ceva, ma focusez pe niste detalii tehnice rezultate din  articolul din Evenimentul  Zilei , articol care preia niste pasaje din Telegraph.

Scandal cu Secret Service

Scandalul care are în centrul său serviciul de protecție și pază a demnitarilor din SUA, Secret Service (echivalentul SPP din România – n.red.) a pornit după ce s-a aflat că dispozitivul de securitate al lui Donald Trump a fost avertizat cu privire la prezența unui bărbat înarmat pe un acoperiș din zonă „cu trei sau patru minute” înainte ca focuri de armă să fie auzite, potrivit unui martor ocular, intervievat de The Telegraph.

Martorul, care se afla în afara zonei dedicate evenimentului, a declarat că el și prietenii săi au atras atenția forțelor de ordine că au observat o persoană târându-se pe un acoperiș, cu o pușcă, în timp ce Trump era pe scena mitingului din Pennsylvania.

Martorul ocular a mai relatat că, doar câteva minute mai târziu, bărbatul înarmat era încă pe poziție și a reușit să tragă de cinci ori înainte ca Secret Service să-l împuște în cap.

Contul va ridica întrebări despre cum scade securitatea la miting, unde Trump – care se așteaptă să fie numit oficial candidat republican la președinție miercuri – a fost fotografiat cu sângele curgând din ureche. Un membru al publicului a fost ucis în timp ce altul a fost grav rănit în incident, care este investigat ca tentativă de asasinat. Omul înarmat a fost împușcat ucis de lunetişti.

Martor ocular despre inacțiunea dispozitivului de securitate

„L-am observat pe tip târându-se ca un urs, pe acoperișul clădirii de lângă noi, la 50 de metri distanță de noi”, a declarat martorul ocular.

„Așa că stăteam acolo, știi, arătam, arătam spre tipul care se târa pe acoperiș… avea o pușcă. Îl puteai vedea clar cu pușca. Absolut!”, a mai spus bărbatul, care spune că el și prietenii lui li l-au „arătat” pe atacator timp de „două sau trei minute” polițiștilor, dar aceștia nu au răspuns.

„Poliția era acolo, jos, alergând”, a mai spus martorul. „Noi spuneam [dispozitivului de securitate]: „Hei, omule, este un tip pe acoperiș cu o pușcă! Iar poliția se purta ca și cum ar fi zis: „hă, ce?” – nu știau ce se întâmplă”.

„Noi spuneam „hei, e chiar aici, pe acoperiș, îl putem vedea chiar de aici!”.

„Și următorul lucru la care m-am gândit a fost: „De ce mai vorbește Trump? De ce nu l-au scos de pe scenă?”

„Stăteam acolo, arătând spre el, timp de două sau trei minute. Iar agenții Secret Service se uitau la noi… Eu arătam spre acel acoperiș, doar stând acolo… Și următorul lucru a fost, știți, au sunat cinci focuri!”, a încheiat martorul ocular.

Agenții Secret Service, „puțin neatenți” – procurorul districtual

Richard Goldinger, procurorul districtual din Butler County, a sugerat că agenții Secret Service „au devenit, poate, puțin neatenți” și a crezut că „așa ceva nu i s-ar întâmpla unui președinte sau unui fost președinte”.

„El [trăgătorul] era în afara zonei mitingului, ca să spunem așa”, a mai spus procurorul Goldinger. „Deci, sincer, nu știu cum ar fi ajuns în locul în care se afla, dar era în afara zonei protejate și cred că felul în care a ajuns acolo este ceva despre care va trebui să ne dăm seama”, a adăugat procurorul districtual.

Martorul ocular a mai spus că agenții Secret Service care îl păzeau pe Trump este posibil să nu fi reușit să-l descopere pe bărbatul înarmat din cauza modului în care acoperișul este înclinat, dar s-a întrebat de ce nu au luat poziții pe clădirile din jur. „Acesta nu este un loc mare… Sunt doar câteva clădiri pe aici. De ce Secret Service nu era în fiecare clădire de aici?” s-a întrebat martorul.

El a povestit și cum a fost eliminat atentatorul. „Omul înarmat era îmbrăcat în „culori deschise, îmbrăcăminte de culoare cafenie”, a mai spus martorul. 

Sursa: evz.ro

Din articol rezulta ca tragatorul care a incercat sa-l asasineze pe Trump a tras de pe acoperisul unei cladiri si ca a fost destul de vizibil in actiunea sa , a fost observat de martori, nu de fortele de ordine.

CNN arata imagini cu presupusul atacator care zace impuscat pe acoperisul unei cladiri:

Sursa: cnn.com
Sursa: cnn.com

Putem constata in afara de viteza melcului grabit cu care s-au miscat fortele de ordine, ca in 2024 fortele de ordine nu s-au adaptat de noua tehnologie, respectiv dronele FPV, sau dronele in general.

Tragatorul pare sa fi tras de pe un acoperis de culoare alba. Prezenta unei amarate de drone l-ar fi deconspirat imediat. Nu pare ca fortele de ordine ,Serviciul Secret ,sa foloseasca drone, ca daca au avut asa ceva la mitingul lui Trump si n-au fost in stare sa observe un tragator pe un acoperis, chiar e manarie pe fata.

Fortele de ordine au folosit si lunetisti, care au ripostat dupa ce Trump a fost impuscat.

Dupa unele relatari, sniperii au reactionat bine, desi nu sunt sigur cate focuri a tras atentatorul, n-ar fi trebuit sa apuce sa traga prea multe focuri

Oricum, vor fi necesare investigatii serioase despre tentative de asasinat. media americana se intreaba deja cum a ajuns atentatorul asa aproape de Trump.

Prezenta unor drone de supraveghere ar fi trebuit sa-l descurajeze pe atentator, e greu de crezut ca ar fi urcat pe acoperis daca vedea niste drone in zona.

Plus ca dronele pot aigura si riposta contraterorista, exista deja drone inarmate in Ucraina., in imaginile urmatoare se observa o drona Baba Yaga ucrainiana inarmata cu o mitraliera

Sursa: g4media.ro

Rusii au pus chiar un lansator de ATGM p e o drona, deci exista potential in folosirea dronelor:

Tentativa de asasinat va fi analizata amanuntit in toata lumea , imaginile sunt disponibile

Atentatorul a folosit o pusca pentru actiunea sa, ceva clasic,  care a dus la decesul sau,daca incerca o drona FPV  ramanea in viata.

Nu stiu care e viziunea fortelor de ordine americane despre pericolul dronelor, pare ca nu le acorda importanta , in Rusia situatia e diferita, probabil implicarea in conflictul din Ucraina a dus la alta viziune a politiei ruse asupra dronelor:

Politia rusa are unitate specializata antidrone

Politia ucrainiana e si ea implicata in doborarea dronelor rusesti,

Poate ca Secret Service a analizat pericolul dronelor si a concluzionat ca americanii nu sunt pasionati de asa ceva, tentativa de asasinat a lui Trump le-a dat dreptate.

Nu se stie care ar fi fost sansele de supravietuire ale lui Trump daca il ataca cineva cu o drona, dar in mod sigur daca Secret Service ar fi avut niste drone in zona mitingului lui Trump le-ar fi fost de mare ajutor in impiedicarea asasinarii  lui Trump .

Mi- e greu sa cred ca Secret Service a avut drone in zona mitingului si nu l-au vazut pe atentator, acum Secret Service si Trump au avut noroc,insa  daca nu imbunatatesc ceva, s-ar putea ca in viitor demnitarul protejat sa sfarseasca tragic.

Autor: Caudillo

You can leave a response, or trackback from your own site.

55 Responses to “Guest Post: Secret Service 2024”

  1. Caudillo says:

    Un alt device care ar fi putut ajuta Secret Service (29.12.2022) :

    A new portable Gunshot Detection System can provide critical information about outdoor shooting incidents almost instantaneously to first responders. The system, called SDS Outdoor, was developed in collaboration between the Department of Homeland Security (DHS) Science and Technology Directorate (S&T) and Shooter Detection Systems (SDS) of Rowley, MA.

    https://www.dhs.gov/science-and-technology/news/2022/12/29/dhs-st-develops-portable-outdoor-gunshot-detection-technology-law-enforcement

    Cu specificatiile :
    “Moreover, SDS Outdoor can be deployed for temporary events in locations where infrastructure support is not available, such as open-field concerts or pop-up rallies. ”

    Exact situatia lui Trump, open-field

    https://www.dhs.gov/sites/default/files/2022-12/22_1214_st_GunshotDetection%20ystems_December2022_v2.pdf

  2. Xv says:

    Ce treaba au dronele in speta asta? Ani de zile s-a facut protectie fara probleme cu ce era disponibil, mark 1 eyeball, in zone foarte riscante cu amenintari precise. Intotdeauna ce n-ai e mai bun, nu iti trebuie drone sa observi o zona daca zona e securizata si lunetistii isi supravegheaza sectoarele cu gandul la misiune, nu la ce fac dupa.
    In campanie se iau masuri suplimentare, sunt baze de date cu cei care au atras atentia celor de la info, nu se duc fara sa cunoasca situatia locala.

  3. radu says:

    Nu cred ca Trump a fost atins de niciun glont. Ca s-a tras in directia lui, da, e evident, dar ca a fost atins, nu pare deloc.

    Exista un stop-cadru luat din lateral insa, cu un glont care trece pe langa capul lui, dar la traiectoria aia nu avea cum sa-i zgarie lobul de sus al urechii.

    Apoi cand duce mana la ureche si o apoi o ia (ca reflex daca a auzit fluieratura glontului si a simtit un curent de aer), mana e curata, nu e pic de sange pe ea, iar ceva mai tarziu, cand face semnul ala cu pumnul (de la aceeasi mana), iarasi e curat, fara pic de sange pe ea. Cel mai probabil s-a zgariat accidental cand s-a aruncat sub tribuna, ori l-au zgariat accidental agentii SS care s-au aruncat peste el (o fi avut vreo domnisoara unghiile ceva mai ascutite, heh). Alte surse zic ca a fost zgariat de niste cioburi de sticla de la un teleprompter, dupa ce ala ar fi fost de fapt lovit de glont, oricum glontul a trecut la o distanta sigura de capul lui, in nici un caz sa-l puna in pericol ori sa-l atinga

    Alte chestii ciudate au fost deja pomenite (si de aici toate teoriile conspiratiei), cum a ajuns tragtorul pe acoperisul ala cu arma la el si fara sa il intrebe cineva de sanatate, cum a stat cateva minute acolo, a luat pozitia de tragere si a tras si cateva gloante pana sa fie impuscat?

    Asta desi mai multi participanti la miting l-au vazut si au incercat sa alerteze politia si SS iar cladirea era si foarte aproape si un loc foarte bun de tragere. Cum a ramas nesupravegheata, cum a nimerit omu ala chiar acolo?

    Apoi modul in care s-a comportat SS dupa incident, cand l-au ridicat pe Trump. L-au inconjurat, apoi s-au oprit brusc si i-au permis sa scoata capu si cu pieptu inainte sa faca o miscare teatrala, precum intr-un poster de film de categoria B de la Hollywood, cu pumnul ridicat si cu indemnuri la lupta. Mie aia mi-a parut mult prea teatral, aproape regizat dinainte, prea a sarit in ochi ca ceva teatral si regizat.

    Apoi atentatorul era membru al partidului republican, cu acte cum se zice. Nu exclud nici complacere si nepasare in lant, noroc si/sau ghinion pur dar parca se aduna prea multe ca sa fie asa de simplu

    La final, daca ne intrebam cui i-a folosit tot incidentul asta, raspunsul e ca tot lui Donald.

    Nu-i inteleg nici pe cei care-l sustin de la noi, Trump prin declaratiile si afirmatiile despre politicile lui nu are cum sa ne fie folositor, din contra. Apropierea si admiratia fata de Putin si rusi, posibila abandonare a Ucrainei si posibila ajungere a Rusiei la granitele noastre (ce se va intampla cu Rep Moldova de ex?) sunt probleme de securitate uriase pentru noi (si tot estul Europei). Interesul nostru trebuie sa fie distrugerea Rusiei, iar Trump actioneaza contra acestui interes, ba chiar in favoarea Rusiei

    • admin says:

      Poate ca rezultatul real ii foloseste lui Trump insa rezultatul planificat putea sa fie altul. Inainte de incident, Trump era favorit, inclusiv in opinia democratilor, motiv pentru care il presau pe Biden sa se retraga. De ce s-ar pune Trump intr-o pozitie sa-i suiere glontul pe la ureche, la propriu? Ca sa castige cateva procente in plus, el fiind oricum favorit? Lasand la o parte ca tragatorul nu era cunoscut drept foarte pregatit, era de ajuns o pala de vant ca glontul sa-l loveasca pe Trump, chiar daca ar fi fost tintit pe langa. Risc mare, castig mic. Lasand la o parte ca daca ar fi planificat-o cu adevarat, ar fi ales un maoist din Portland, cu par albastru si belciug, absolvent de teorie a dansului lesbian, nu pe unul inregistrat republican. N-are nici un sens.

    • admin says:

      @radu: teoria cu ciobul teleprompterului a fost demontata aici, pozele ulterioare incidentului arata teleprompterele intacte.

      Mai mult, pozele din timpul incidentului cu urechea ranita arata clar un punct de intrare si unul de iesire, ceea ce e consistent cu teoria glontului.

      Apoi cand duce mana la ureche si o apoi o ia (ca reflex daca a auzit fluieratura glontului si a simtit un curent de aer), mana e curata, nu e pic de sange pe ea” – da, e normal, in anumite cazuri singerarea nu se produce instantaneu.

  4. habarnistul says:

    Se pare ca atentatorul avea o arma de tipul AR15, model sau fabricant inca necunoscut, iar martorii sustineau ca arma avea un pat rabatabil, probabil pentru o compactitate maxima la trasport in opinia lor ( parerea mea este ca acei martori nu au tinut niciodata o arma adevarata in mana, in afara de un pistol cu apa, deoarece arcul recuperator si buffer-ul se afla in patul lui AR15, deci acea AR15 nu putea avea pat rabatabil ).

    Trăgătorul din echipa de lunetişti a Serviciului Secret al SUA care l-a eliminat pe terorist a folosit o puşcă de lunetă Mk13 echipată cu o lunetă optică Nightforce ATACR 7-35×56 şi un telemetru RAPTAR.

    Mk13 este o armă de precizie cu rază lungă de acțiune folosită în principal de armata SUA, inclusiv de SEAL și alte forțe speciale. Se bazează pe pușca Remington 700, cunoscută pentru fiabilitatea și acuratețea sa, și a fost modificat special pentru a îndeplini cerințele stricte ale Fortelor Speciale .

    Mk13 este de obicei in calibrul .300 Winchester Magnum, care oferă o gamă superioară și o putere de oprire în comparație cu cartușul NATO standard de 7,62×51 mm. Acest lucru face ca Mk13 să fie deosebit de potrivit pentru lupte la distanță lungă. Pușca este echipată cu o țeavă grea care vibreaza liber, lucru care apoate avea un efect pozitiv asupra preciziei în timpul tragerii.

    Una dintre principalele caracteristici ale modelului Mk13 este optica sa avansată, care poate include vederea pe timp de noapte și obiective IR. Pușca are, de asemenea, un biped pentru stabilitate și un amortizor de sunet pentru a reduce zgomotul și flacara de la gura tevii, făcând-o mai eficientă în operațiuni speciale.

    Distanta de tragere efectivă a lui Mk13 este de obicei de aproximativ 1100 m, deși utilizatorii experimentați pot opera la distanțe mai mari.

  5. Caudillo says:

    Faza cu Trump confirma ca atunci cand nu intelegi sau aplici tehnologia existenta ai parte de esecuri. Chestie care s-a mai intimplat in istorie, dupa infrangerea Frantei in 1940 un general francez a spus ca ei si germanii au avut acelasi numar de tancuri , doar ca germanii le-au folosit in trei grupuri de 1000 de tancuri , pe cand francezii le-au folosit in 1000 de grupuri de 3 tancuri.
    O banala drona FPV ar fi fost suficienta pentru a impiedica atentatul, putea suplini zeci de agenti Secret Service sau de politie, mai era nevoie doar de creiere destupate din partea Secret Service pentru folosirea dronei ,ca bani au suficienti

  6. Caudillo says:

    O analiza a unei foste agente Secret Service, isi apara serviciul

    https://youtu.be/SzXJXA6aG34?si=Qpv7QTHxGn5J30X0

    Este evident ca lunetistii din spatele lui Trump au esuat in jobul lor, trebuiau sa-l descopere pe atentator inainte sa apuce sa traga.
    Gacica incerca sa-i apere , spune la 2:17 ca aia doi trebuiau sa asigure o protectie de 360 grade si aia e, n-au putut sa vada tot.
    In primul rand nu cred ca sectorul lor de observare si tragere era de 360 de grade, in spatele lui Trump era o tribuna
    In al doilea rand e posibil ca acoperisul pe care era atentatorul sa-i fi furnizat o oarecare mascare fata de cei doi sniperi
    In al treilea rand, capacitatile umane sunt limitate, nu e usor sa belesti ochii ore in sir in niste lunete.
    Aici e nevoie si de ajutorul tehnologiei, niste drone ,i ar fi ajutat mult pe sniperi, dar daca nu ai in dotare drone sau SDS Outdoor, te bazezi doar pe ochii si timpanele oamenilor ,uneori cu rezultate dezastruoase.

  7. Caudillo says:

    Norocul Secret Service a fost ca atentatorul a folosit o pusca si s-a apropiat la 140 m de Trump, sfarsind inevitabil cu creierii imprastiati.
    Ca daca isi folosea mai mult creierul si folosea o drona FPV de 500 de parai era la 5 km de Trump si nu patea nimic. Secret Service probabil nici nu stia ce l-a lovit pe Trump la cat de bine s-au miscat.

    “In campanie se iau masuri suplimentare, sunt baze de date cu cei care au atras atentia celor de la info, nu se duc fara sa cunoasca situatia locala.”

    Ce masuri de prevenire poti lua impotriva unui atentator care e la 5 km distanta de demnitarul protejat, intr-o masina sau intr-o casa cu niste goggles pe ochi care pot fi de VR ?

  8. Caudillo says:

    Si cu ocazia asta vedem care e problema Americii , de fapt a presedintilor democrati
    “It’s all about diversity ”
    cum se spune in finalul materialului SkyNews

    https://youtu.be/9JbBtoujjQY?si=Jzp44gjXy5x4inPo

    Diversity in Secret Service

    https://youtu.be/YSPA3z7Q2XQ?si=ApltZwCwYtkN8WyX

    “Our Commitment To Diversity”

    https://www.secretservice.gov/diversity/overview

    Diversity si la Boeing

    https://youtu.be/bkj5A7B52Bk?si=5UxsUxBfhC-pFO5C

    Auzi care e prioritatea 1 la Boeing :

    “Boeing: Our Number 1 Priority Is Diversity ”

    Io credeam ca dupa ce le-a cazut usa in zbor de la un Boeing si dupa toate belele si mortii cu B737 Max prioritatea nr 1 a Boeing e sa faca avioane sigure, da’ vad ca in America e mai importanta “Diversity”

    https://www.bbc.com/news/articles/cjjjj85z0lno

    Boeing has agreed to plead guilty to a criminal fraud conspiracy charge after the US found the company violated a deal meant to reform it after two fatal crashes by its 737 Max planes that killed 346 passengers and crew.
    The Department of Justice (DoJ) said the plane-maker had also agreed to pay a criminal fine of $243.6m (£190m).
    However, the families of the people who died on the flights five years ago have criticised it as a “sweetheart deal” that would allow Boeing to avoid full responsibility for the deaths. One called it an “atrocious abomination”.

  9. Caudillo says:

    Diversity si la United Airlines

    https://youtube.com/shorts/KZ_rQ3Lt8jY?si=_GePPO-TmyHpGCKg

    The CEO of United Airlines faced intense social media backlash after a resurfaced video showed him boasting about the company’s diversity initiatives, which require higher numbers of women and minority workers.

    During an interview with Axios on HBO in June 2021, CEO Scott Kirby said the company has committed to ensuring 50% of their graduating pilot classes will be women or people of color, up from 19% in 2023.

    “White males don’t just dominate in the cockpits but also in the C-suite at United Airlines,” the Axios interviewer asserted.

    Kirby replied that he was proud of the diversity across the company, including diversity among the United’s most important senior executives.

    https://www.foxnews.com/media/united-ceo-musk-larry-elder-social-media-viral-diverse-hiring-comments-messed-up

  10. habarnistul says:

    Ma distreaza gratia miscarilor gospodinei de la Secret Service care poarta tocul pistolului pe partea stanga , din motive doar de ea stiute .
    Faptul ca incearca fara succes sa introduca arma in toc aflat pe centura , inaintea evacuarii in siguranta 100 % a lui Trump din tablou , ne indica ca este experta level 10 in gogosi , cafele si medii de socializare in timpul serviciului .
    De altfel , fizicul ei impresionant , aduce a gospodina de tip Sosoaca , mai mult decat ar trebui .
    Desigur , nu discriminam pe nimeni sub nicio forma , dar banuiesc ca cineva trebuie sa puna gogosari si gogonele si la Secret Service , sa faca gogosi , clatite sau cafele si sa dea inimioare fara numar contului Primei Doamne in mediile de socializare …

  11. radu says:

    @Admin

    Trump era favorit dar fara niciun avans decisiv, plus ca sondajele de opinie rareori au fost corecte in ultimul timp (vezi si cazul cu Le Pen din Franta). Mai e destul pana la alegeri oricum, si multe se pot schimba

    In plus Trump e inca prins in niste procese penale care l-ar putea baga la puscarie inainte de alegeri.

    Riscul ca un glont sa devieze atat de mult, de la distanta aia, e cam zero. Daca tintesti la un metru de capu cuiva glontul tras de la 120m sau cat a fost distanta, nu va devia nicaieri atat de mult incat sa-l atinga, poate doar sa fie un uragan acolo, ceea ce nu a fost cazul, evident. De fapt nici nu stim daca batea macar vantul, ori daca batea, din ce directie si cu ce putere. Sigur, un glont supersonic tot va fi simtit cand suiera pe langa tine

    Acum doar speculam acum despre conditiile de acolo

    Cat despre atentator, or fi gasit si ei pe cine au putut, nu oricine e atat de fanatic, determinat, ori, depinde de caz, de prost, incat sa se sacrifice asa.

    Iarasi, acum putem doar specula motivatiile, am vazut informatii cum ca baietu ala (republican si fan arme dealtfel, din cate inteleg) avea pe nu stiu ce pagina de social media (care pagina nu stiu daca mai exista) tot felu de chestii anti Epstein si anti imperiului lui de trafic si pedofilie, si ca poate de aia ar fi tras dupa Trump, care la un moment dat a fost prieten bun cu individul ala.

    In plus inteleg ca scandalu mare in SUA e legat si de nu stiu ce program de guvernare al republicanilor, care l-ar face pe presedinte un fel de domnitor autocrat, cu o elita oligarhica protejata pe langa el, cu nepotisme la greu (adica inspirat cumva din modelul rusesc) si cu elemente de sharia americanizata pentru poporu de rand. Adica, nu sharia islamica ci una inspirata de pocaitii aia de la ei, iar Trump cam incearca sa se distanteze de astia si aia s-au infuriat (plus ca unii il acuza ca s-a dat cu evreii, dat fiind ginere-su si fie-sa, plus donatorii miliardari evrei din jur).

    Sincer, nu stii ce sa mai crezi, exista doua tabere complet zarghite si opuse acolo, disperatii aia cu black lives si lgbtyxzjkl si cum Doamne le mai zice, pe de o parte, si aia cu sectele neo-protestante cu tendinte tot mai talibane (pocaiti cum le zicem aici) pe de alta parte.

    Cumva la mijloc sunt cei mai moderati, care tin de principiile constitutiei, libertate, democratie, lege etc etc dar tendinta pare ca cele doua tabere sa se desparta tot mai clar si mai fanatic, in ciuda exceselor celor doua minoritati foarte vocale de care ziceam mai sus, spre bucuria rusilor (si chinezilor) cred eu

    Sincer, nu stiu ce sa cred despre incident, dar imaginea teatrala si zic eu foarte probabil regizata de la final imi da asa o impresie de fals, de regie.

    La fel cred ca Trump ar fi un presedinte rau sau prost pentru noi, pentru estul Europei si pentru NATO, de asta nu-nteleg admiratia unora de aici pentru el. Nu-nteleg de ce nu gandesc pragmatic (chiar cinic) pentru noi si interesele noastre, care insemna ca imperiul rus trebuie sa dispara

  12. habarnistul says:

    Continuare la barfe indecente si cumva necredibile , de pe surse online

    Analizand presa americană , trăgătorul se pare ca a tras doar 8 focuri .
    Pușca a vibrat în mâinile tragatorului ( parerea mea personală ), a tintit mult în stânga și înspre fața lui Trump, dar ulterior a țintit corect , a lovit urechea tangențial și există ( sau nu ) o gaură suspectă în jacheta lui Trump ( pare importanta daca e reala , ca a lovit vesta ? ) în zona ​​buzunarului drept – Dar ce capacitate avea incarcatorul din AR 15, inca nu se știe ,se pare ca a fost ucis la a 9-a lovitură ( daca analizam corect sunetele inregistrate , aici iar exista dubii ) .
    Media americană s-a trezit , analizele ulterioare pot deveni interesante .
    Dar fortele speciale au intrat în panică ( chestie de secunde vitale ) și au fugit mai întâi în direcția opusă celui care se trăgea , noi judecând după lovitura din filmare , dar 5.56 este suficient de puternic si vitezos in 150 m , chiar daca nu a mai rămas nicio arsură pe tâmplă ; conspirationistii scriu că de fapt Trump este ranit de un fragment dintr-un teleprompter …

  13. RTI says:

    Fugi ma inapoi pe romil cu tampeniile tale, a fost un fail al serviciilor si singura conspiratie posibila e ca ii doare in cot de roscovan si nu au alocat resursele necesare. Sper sa nu ajunga si aici toti postacii progresisti cu orange man bad

  14. Xv says:

    Habarnistul- exista clone ar-15 cu pat rabatabil.
    Caudillo- cum au fost presedintii si sefii de guvern protejati zeci de ani de lunetisti fara drone, oare? Ca dronele astea sunt factotum mai nou, star wars, nu alta.
    Papa avea un banal ecran de sticla antiglont uneori, dar pe semne nu e suficient, tre drone.
    Supravietuia si Kennedy saracu, daca avea drone si nici Reagan nu era impuscat.

  15. Xv says:

    Habarnistul…nu cumva exista si stangaci pe lumea asta?

  16. Caudillo says:

    RTI, sper ca nu ma incluzi si pe mine la teoria conspiratiilor, intr-adevar se pedaleaza puternic pe celalalt site pe teoria conspiratiei

    Parerea lui RFK Jr, baiatul lui Bobby Kennedy, despre Biden,min 10:17

    https://youtu.be/KAgQ2sfAjV0?si=t_BqUHAKjHYoIZje

  17. Caudillo says:

    Xv,
    Acu’ zeci de ani Diversity nu era prioritatea nr 1 peste tot si nu erau tute de astea la Close protection la acest nivel

    https://x.com/Fusulica78/status/1812486586249928715

    Si am mai discutat pe tema asta, cand Zalujnii a decretat

    „Problema constă în faptul că noi vedem tot ce face inamicul, iar ei văd tot ce facem noi. Pentru a ieşi din acest impas, avem nevoie de ceva nou”

    dronele au devenit “factotum”

  18. Xv says:

    Caudillo, ok, conform tie vina este lipsa dronelor si ca era o impiedicata pe acolo, pe langa ofiterii de protectie care au acoperit si evacuat. Ce sa sa mai zic, e ca tine, toti ceilalti au fost perfecti, reactia lor de-acolo se trage, de la lipsa dronelor.
    Reactia nu are legatura cu existenta dronelor, aia are legatura cu pregatirea, dar bineinteles cu drone aveau muscle memory adecvat.

  19. radu says:

    Mare-i gradina Ta Doamne si multi se chinuie sa-i sara gardu desi poarta e larg deschisa un pic mai incolo.

    Deci mai nou, daca nu esti fan Trump esti progresist (nici macar nu stiu exact ce poate insemna asta, si de unde concluzia, probabil acu ceva decenii erai considerat legionar, burghez, nationalist, fascist samd). Ce ti-e si cu sectantii astia, desi astia de la noi sunt chiar mult mai ciudati. Ma gandesc cu amuzament cum e caracterizat baietu ala de a tars dupa Donald, si care ar fi fost republican cu acte

    Voi sunteti precum in vorba cu “tara arde si babele se piaptana”. Rusii misuna pe langa granite, cel mai probabil agentii lor de la noi ajunsi la butoane, tradeaza vizibil, se prefac ca ne inarmam, nu mai exista orgoliu national, patriotism, dorinta de revansa istorica, problema Unirii, Basarabia etc.

    Apar in schimb tot felu de personaje teleghidate care se dau cu capu de pereti de grija progresistilor, pocaitilor, negrilor si legebeteilor din America, probleme irelevante in Romania si pentru societatea romaneasca unde nu prea exista si nu trezesc mai niciun interes.Cu alte cuvinte, tara arde si babele se piaptana, sa para interesante copiind probleme din tari mai mari.

    Ce pusca si cureaua lata ar trebui sa ne intereseze pe noi asa ceva, la modul sectant cum vad la unii, in timp ce interesul nostru major ar trebui sa fie in primul rand doborarea imperiului rus, ma depaseste si nu vreau sa comentez pentru ca ar trebui sa ma cenzureze Admin si chiar mi-ar parea rau. Noi trebuie sa fim pragmatici si cinici si sa ne vedem de interesele noastre nu de aiurelile altora

    Adevarul e ca Trump, prin ce face si declara, pare compromis, sub influenta rusilor, cu Orban al ungurilor ca sageata intre Putin, Xi si Trump, in speranta (destul de periculoasa) ca ii iese si lui ceva.

    Mai la obiect mi-ar fi placut (si am vazut interes si informatii) o discutie (chiar si in contradictoriu, bineinteles) inclusiv mai “tehnica” despre incident, cu persoane care mai au idee despre una alta si nu isterii sectante daca zici ceva de rau de “big daddy” de-l zeifica unu sau altu

  20. habarnistul says:

    @Xv
    Evident ca exista variante derivate din AR15 cu arcul recuperator in cutia mecanismelor , dar acel arc isi pierde repede elasticitatea datorita amplasarii intr-o zona foarte fierbinte .
    Cat despre stangaci , e specific pentru o anume educatie .
    Ma refer la cei ce citesc si scriu invers decat noi .
    In Israel , 27% sunt stangaci , de aia armele lor tind sa fie ambidextre , adica compatibile si cu stangacii .
    Desigur , nu trebuie generalizat , nu toti sunt stangaci prin educatie , exista si stangaci nativi .
    Pentru noi , e o pierdere de vreme si de resurse materiale sa avem arme cu comenzi ambidextre , nu sunt prea multi tragatori de mare valoare stangaci .

  21. Caudillo says:

    Radu,
    ca sa lamuresc niste lucruri, vorbesti de pragmatism si de relatia Trump-imperiul rus. Merita lamurit cine sustine acum imperiul rus si de ce economia rusa creste cu 3% in ciuda sanctiunilor, surprizele sunt mari pe aceasta speta.

    In legatura cu “tehnica ” acestui incident, un esec al Secret Service care va ramane de referinta la “asa nu “.
    In primul rand, ca am vazut multe prostii , USSS trebuie sa aloce resurse nu doar in functie de calitatea si functii protectee, ci si in functie de Risk Assesment ul protectee. La Trump care e mai controversat riscurile erau mari, deci USSS trebuia sa scoata din pamant, din iarba verde mai multe resurse pentru protectia lui Trump.
    Referitor la zonele de responsabilitate USSS si politie, USSS are drept de retinere, deci putea avea personal civil chiar si in zona de responsabilitate a politiei, inclusiv in zona cladirii de unde s-a tras. Parerea mea e era obligatoriu sa aiba agenti in civil si acolo, tinand cont de cat de multi oameni ii doresc moartea lui Trump, ca sunt multe regrete in Romania ca “maimutoiul a scapat”, daramite in USA.

  22. Caudillo says:

    Ok, a plecat glontul catre Trump.
    Alta greseala, close protection trebuia sa aiba om mai aproape de Trump, chiar in spatele lui cum a avut Charles la Sydney

    https://youtu.be/IsVn-21m9nY?si=bkpPeVSbhIIS5wY4

    https://youtu.be/6OUuHK3itqM?si=0_b2Ip31zSUGFa2h

    Dupa care a urmat “acoperirea” s-au ingramadit peste el.
    “Impachetarea ‘ a fost un dezastru, lui Trump i se vedea clar capul cand l-au scos de pe scena, putea sa mai ia un glont. Un close protection a incercat sa l protejeze cu bratul ,se vede in fotografia din articol
    O varianta era sa-i puna pe cap o servieta antiglont, puteau sa o foloseasca si cand era jos Trump, dar n-au avut asa ceva sau n-au folosit o , boii dracului !

    https://www.ziuaveche.ro/top-secret/servicii-secrete/basescu-foloseste-geanta-scut-antiglont-8707.html/

    O alta varianta ar fi fost sa-l pocneasca pa Trump in plex ca sa-l inconvoaie si sa coboare capul, dar n-au avut tupeul sa-l pocneasca pe Trump

  23. Caudillo says:

    Evacuarea, alt dezastru

    https://x.com/Fusulica78/status/1812486586249928715

    In timpul evacuarii catre masina blindata se vede clar capul lui Trump, mai e si roscat, mortii ma-sii, il lua lejer un tragator mai bun , contrastul il facea o tinta perfecta.

    Tuta aia obeza si scunda a incecat sa-l acopere pe Trump in zona dreapta spate, fiind scunda a facut un kkt.
    Acu’ nu-mi dau seama daca proasta aia era din protectia apropiata sau asigura perimetrul. Daca asigura perimetrul nu avea voie sa se bage in grupul de protectie, procedura standard, ca-i incurci pe aia, ceea ce ma face sa cred ca vaca aia era din grupul de protectie al lui Trump , ca era prea aproape de Trump.
    Acu’ nu e problema ca e scunda, sunt si demnitari mai scunzi, dar nu poti asigura protectia corespunzatoare unui demnitar mai inalt decat close protection, indiferent daca esti super ninja, ca am vazut niste cretinatati si pe aceasta tema, ca te poate bate o femeie de rupe pe genunchi.
    Poate sa bata femie close protection si pe Mike tyson, Van Damme, Steven Seagal la un loc, daca e mai scunda decat demnitarul protejat isi ia ala un glont in cap lejer.
    Dar nu e vina ei ca era acolo, e vina vacii aleia care a angajat o.
    Si la final tuta aia nu e in stare sa bage pistolul in toc.
    Procedura standard e ca bagi pistolul in toc fara sa te uiti la toc, vaca aia n-a fost in stare sa bage pistolul in toc nici dupa ce s-a uitat la toc, desi banuiesc ca era un toc rapid.
    Stie ceva teorie, ca duce mana dreapta la toc, cand incearca sa bage pistolul in toc , dar tot tuta e.
    Dupa ce ca s-a miscat ca o curca beata pe langa Trump nici macar sa bage pistolul in toc n-a fost in stare sa faca.
    Numai pentru asta o dadeam afara si pe ea si pe vaca aia care a angajat-o si pe aia care au antrenat o

  24. RTI says:

    Progresist>socialist(internationalist sau nationalist)>liberal(pentru USA)>comuist>pe scurt,un stangist de rit nou cu false pareri de dreapta.
    https://acidmedia.ro/liberte-egalite-extremite-si-multa-confuzie/ ai si alte arrticole acolo ca sa te dumiresti. Deci nu pentru ca nu esti fan Trump ci pentru ca asa gandesti tu.Tu esti unul din aia de se caca pe libertati si suspinai pentru booster 13 dar pozezi in sustinator al dreptei. Asa republican era ca a incercat sa il omoare pe roscovan, cauti sa gasesti explicatii halucinante dar nu ai putea sa te gandesti ca poate era inregistrat ca republican ca sa se poata infiltra. Ce treaba au rusii cu discutia asta ? Muscalii se chinuie cu haholii si e foarte OK cum e acum. Revansa istorica? Aia e ce ne trebuie acum,un rabzboi ca sa avem motive sa ne scarpinam aiurea. Da ma pare, imi amintesc de idiotii cu russian collusion si alte baliverne. Vezi tu, aia cu inclinatii de stanga cauta figuri mesianice si folosesc dublu standard. Pentru mine Trump este doar un al presedinte, not great not worse, insa retorica folosita de tine si altii asemenea tie ma faca sa reactionez. Repet, sper sa nu ajunga si aici ideologia stangista si sa vad ca dincolo haite de idioti si admini ce sunt suparati ca berbecul ala nu a fost asasinat.

  25. Xv says:

    Radu, ce discutie tehnica vrei despre atentatul asta caragialesc?
    Au fost multe atentate la adresa unui presedinte sau sef de guvern din 89 incoace, ca sa pun o borna mai familiara si pt adolescenti, niciunul asa comic.
    Atatea greseli de la cei presupusi “nec plus ultra” (cel putin la fonduri) nici cu Kennedy nu au fost.
    La cate misiuni au, e explicabil sa intervina delasarea si rutina.
    Nu era vreo misiune de-aia cu zero room for mistakes, asa ca au dat-o pe “merge si-asea”, probabil.
    Pt ca ori au sop-uri depasite de realitate (nu cred asta), ori sunt ok, dar nu le-au respectat.
    De ce era o femeie in inel de protectie, imi scapa, probabil motive politice. O fi ales-o Trump sau nevasta-sa.
    In povestea asta armele chiar nu au avut vreun rol.
    Ala a tras ca la nunta sa-i trezeasca pe adormitii lor de pe acoperisuri, care nu l-au detectat cand trebuia.
    Si imi aduc aminte ce tehnica existenta printre lunetistii din cele 3 tabere, prin Bosnia, pt noi era sefe, ca nu erau specialisti pe asa ceva, lua toata lumea notite.
    O masa pusa in interiorul unei camere, la 1-2 m de geam, cu un izopren pe ea, unde lunetistul astepta sa apara o tinta. Avea mancare, apa si un coleg care tinea de 6 la usa. Cu tot luxul corespunzator unei zone de conflict, ca nu stateau 5 minute.

  26. Xv says:

    V-ati uitat la Miss Piggy care statea langa masina lui? :)))
    N-am citit cate adormite are pe langa el, dar nu e una singura.

  27. habarnistul says:

    S-a deschis cutia Pandorei , iar ultima este teoria conspirației .
    Uite un exemplu, care nu poate fi confirmat încă :

    https://m.activenews.ro/externe/Un-cercetator-roman-din-SUA-contrazice-FBI-trei-arme-diferite-au-fost-folosite-in-tentativa-de-asasinat-asupra-lui-Donald-Trump-VIDEO-190644

  28. Caudillo says:

    Daca te uiti mai atent ai sa observi ca alea trei tute care sunt pe partea dreapta a masinii , ca pe stanga nu era nimeni, pierd masina lui Trump, ca iau mainile de pe masina si masina se duce in stanga, ele isi dau seama ulterior ca masina s-a miscat 0:50

    https://youtu.be/WOt2Zzbfva0?si=Iw58iAiY9cEx7fdK

    La inceputul videoului se vede ca la un moment dat pe stanga nu era nimeni ,pe dreapta ramansesera doua tute.

    https://youtu.be/ufy3Ue2ad_A?si=qDV1f_fX-SQmDVkm

  29. Xv says:

    Eu tin minte primele fete selectionate pt misiuni protectie-interventie in MApN, deci fara nu stiu ce metode de selectie moderne. Erau toate sportive de performanta, in special canotoare.

  30. radu says:

    RTI

    Nu stiu daca nu-nteleg eu bine ori esti tu prea confuz cu treaba cu progresitii care sunt socialisti internationalisti sau nationalisti (adica nazisti/fascisti) si liberali dar si comunisti, fiind stangisti cu false pareri de dreapta?

    Adica, ce a vrut sa spuna autorul cu tochitura asta de cuvinte diferite adunate impreuna?

    Nu stiu nici de unde tragi tu concluzia ca eu “ma cac” pe libertati (ha?) si habar n-am ce e booster 13 ala.

    Toata partea asta de raspuns e confuz tare la tine, o gramada de clisee politruce aruncate la intamplare, un fel de foc preventiv tras in rafale si complet la nimereala, poate poate nimeresti ceva, heh, si totul pentru ca am zis de rau de Donald, aparent idolul tau.

    Cat despre copchilu ala si explicatii halucinante, ca era infiltrat si republican la misto, pai nu cred ca-i trebuia carnetu de partid sa mearga la o intrunire d-aia in aer liber, ori sa se catere pe un acoperis alaturat si sa traga dupa Trump, nu-l legitima nimeni pe baza de adeziune scrisa la republicani, despre ce vorbim aici? Mai ales ca inteleg ca toata familia lui erau trumpisti dedicati, nu doar simpli republicani. Ca sa mai bag un pic batu prin gard, unii zic ca pustiu s-ar fi dus dupa Donald din cauza acuzatiilor de pedofilie si viol pe care le are asta din povestea cu Epstein ala

    Cat despre razboi si pace, exista o vorba inteleapta si dovedita inca de la romani (aia antici, Vegetius a pus-o primu pe pagina daca nu ma insel) si anume “si vis pacem, para bellum”, daca vrei pace, pregateste-te de razboi.

    Ceea ce evident noi (aici intelegand cei care conduc Romania, aia de la butoane de aici) nu prea facem, in ciuda tonelor de documente, memorandumuri si contacte si declaratii sforaitoare si poze de grup facute cu toata lumea care vrea si care nu vrea si in urma carora ne umplem de tancuri, MLIuri, corvete, submarine, rachete, drone si toate cele (macar la aviatie mai misca ceva, noroc ca e contract cu Sam si aia nu prea accepta tepe, ca altfel).

    N-avem nici acum fabrici de pulberi si muntii, o rezerva capabila si instruita, nici macar drone mici si ieftine sa se produca si sa fie instruiti soldatii cum sa le foloseasca, tactici etc, desi e plin netu de filmulete din Ucraina. Nu mai vorbesc de chestii tot mai mult sefe pentru noi, gen submarine si rachete de croaziera, ori Doamne feri, arme nucleare (singurele care de fapt ne-ar putea garanta securitatea indiferent de ce vant ar bate pe la Washington)

    Treaba pe care o au rusii in povestea asta e ca daca Trump e compromis si actioneaza pentru ei o sa suferim si noi consecintele, atat ca tara, atat in Rep Moldova cat si estul Europei in general. Haholii ii tin pe rusi la distanta deocamdata datorita sprijinului american (mai ales in arme, dar si bani si mai ales informatii) cat si european (si arme si financiar).

    Odata ce sprijinul ala seaca pentru ca Trump primeste indicatii sa faca asta (de fapt a si semnalat asta, si el si VPul ales de el), odata ce agentii rusilor din diverse tari UE vor pune si ei bete-n roate si slabeste si cel european, rusii vor putea pune mult mai multa presiune si vor putea pune altfel problema, si nu e exclus ca Ucraina sa cada incet incet, si ce ramane sa devina un tampon controlat tot de rusi, urmand apoi ca Rep Moldova sa cada si ea de partea ailalta a gardului si noi sa ne pomenim iara cu rusii la granite si cu aliati care se uita in alta parte.

    Inteleg ca foarte probabil am citit carti diferite si avem experiente diferite si vederi diferite fata de lume, si nici macar nu te condamn in vreun fel, ori sa te desconsider.

    Ce me nedumereste pe mine a faptul ca probleme de tipul zidul contra imigrantilor mexicani in Texas, gayi si lesbienele de la Hollywood si negrii sau femeile de la Secret Service par ceva foarte important si aproape ceva de viata si de moarte pentru unii romani desi nu preau nici o treaba cu societatea romaneasca si cum e ea, in timp ce problemele si proiectele noastre istorice si nationale sunt aruncate in derizoriu.

    Si mai vorbim de patriotism si orgoliu national

  31. radu says:

    @XV

    Tocmai aparenta serie de greseli, nepasare, incurcaturi de tot felul pare dubioasa. Vorba aia, n-or fi americanii ca-n reclame dar nici prosti nu par a fi daca au ajuns pana unde au ajuns.

    Si pana sa ajumgem la femeile din Secret Service care din cauza stresului momentului probabil nu nimereau sa bage pistolul in toc, inteleg ca politia locala avea oameni in aceeasi cladire pe care s-a urcat tragatorul. Acoperisul ala era cea mai evidenta pozitie de tragere ce trebuia supravegheata. Cu toate astea omu s-a urcat fara probleme acolo, a adus cumva si o pusca cu el, s-a asezat in pozitie de tragere, a luat o linie de ochire si a apucat sa si traga cateva focuri. Si vorbim de un pusti de 20 de ani, fara nicio experienta sau pregatire militara

    Ma indoiesc in continuare ca Trump chiar a fost atins de vreun glont totusi, si faptul ca a fost lasat la final sa iasa deasupra si sa faca poza aia de poster iarasi bate a regie tip Hollywood. Ca tot veni vorba de femei, tocmai pe partea aia descoperita, spre camp si unde erau plasati toti fotografii, jurnalistii si camerele de televiziune, le-au plasat pe femei, mai mici de statura decat Donald, parca expres sa se poata desfasura si sa se poata poza asa.

    Nu mai zic ca s-au oprit toti la ordin sa-i permita sa faca poza aia, desi cred ca era intelept de presupus ca mai poate fi (mai pot fi) si alt (alti) tragator/tragatori si ca Donald trebuia tinut cu capu la cutie si scos imediat de acolo

    • admin says:

      @radu: pai FIE e “regie tip Hollywood” pentru ca “le-au plasat pe femei, mai mici de statura decat Donald,“, deci femeile au primit ordin si unde sta stea in timpul incidentului “tocmai pe partea aia descoperita“, asa ca nu trebuia sa fie nici un stres, totul fiind regizat, FIE “femeile din Secret Service care din cauza stresului momentului probabil nu nimereau sa bage pistolul in toc“. Daca erau sub un asemenea stres, inseamna ca nu era nimic aranjat dinainte.

      Deci femeile alea erau fie stresate si neimplicate (nu ar fi iesit poza bine), fie implicate si nestresate (imaginile zic altceva).

      Ca asa ceva sa fie regizat, era nevoie ca foarte multi dintre cei prezenti sa fie implicati, sanse zero sa-si tina gura pana acum.

      Nu exclud complet ipoteza unui aranjament anti-Trump, pana la punctul in care au fost trase focurile de arma, insa ce a urmat (poza, etc) era complet necontrolabil, pur si simplu asa a iesit. Deocamdata insa, cel mai probabil scenariu e un lant de greseli colosale ale Secret Service. Odata ce accepti ca au facut macar cateva greseli, lucrurile incep sa aiba un sens.

  32. Xv says:

    Radu, nu am chef de discutii despre teorii si povesti alternative cu tot felul de presupuneri si elemente butaforice.
    Esecuri se intampla si la case mari.
    Eu scot din calcul ca Trump a angajat pe unu sa traga cu o pocnitoare de jucarie sau ca aia de la protectie au primit ordin sa se faca de kko cu scopul de a ii creste decisiv sansele de intoarcere la Casa Alba a lui Trump. Si ca Trump a avut niste suc de rosii la el sa-si dea pe ureche.
    Daca era vreo manevra din parte functionarilor vreunei institutii importante aia ar fi fost anti-Trump.
    E absurd sa spui ca sistemul lor il prefera pe Trump care e anti-sistem, unui Biden care face parte din Sistem de multa vreme.
    Trump a fost un outsider si nu apartine organizatiilor mai discrete care se intalnesc noaptea de 4 ori pe an si care sunt bine reprezentate prin centrele de putere.
    In State Establishmentul ia decizii. Si e pro-Biden. Pro-Trump sunt actorii mai noi, outsiderii care au crescut in influenta si putere.

  33. Xv says:

    Secret Service snipers first spotted the gunman on a rooftop and the time shots were fired at the former president, according to several law enforcement officials and lawmakers briefed on the matter.

    Officials said the snipers spotted the suspect, 20-year-old Thomas Matthew Crooks, on the roof of a building outside the security zone at the rally Saturday in Butler, Pennsylvania, at 5:52 jp.m. ET. The shooting happened at 6:12 p.m. ET, 20 minutes later, the sources said.

    https://abcnews.go.com/US/trump-assassination-attempt-investigation-continues-new-details/story?id=112020474

  34. radu2 says:

    @Admin

    Ma indoiesc sincer ca apare undeva pe bune un punct de intrare si unul de iesire in urechea lui Trump. Sau, cel putin, ca rana aia e facuta de un glont.

    Cauta de curiozitate pe google imagini cu “grazing bullet wound” (rani reale, pe bune, nu presupuse) sa vezi cum ar trebui sa arate o astfel de rana. Pune la socoteala faptul ca e vorba si de un glont supersonic care lasa arsuri si sfartecari prin simpla energie cinetica si viteza.

    Apoi, a aparut cumva vreun raport medical, medico-legal sau cum i-o zice? A aparut vreo echipa de doctori sa spuna ca l-au pansat ei pe Trump, i-au evaluat rana, sa o descrie etc? Eu nu cunosc sa se fi intamplat asa ceva si ma indoiesc ca va aparea vreodata.

    Mai ales ca fi-su lu Donald spune ca rana nici macar nu a necesitat cusaturi, ca sa vezi

    https://ca.news.yahoo.com/donald-trump-ear-injury-did-203902979.html

    Acum, ca l-a lovit un ciob de sticla, ca s-a zgariat singur, ca l-au zgariat accidental agentii SS care au tabarat peste el sa-l protejeze, cine stie.

    Dar permite-mi sa ma indoiesc ca aia e o rana de glont care i-a gaurit urechea, cu atat mai putin un glont supersonic tras de la putin peste 100 m.

    • admin says:

      @radu2: am cautat imagini si am gasit asta. De vazut mai ales imaginile #4 & #5.

      Nu a aparut nici un raport pana acum dar daca te bazezi doar pe asa ceva, ce rost mai are discutia de fata? Pana nu apare raportul, nu avem ce discuta. Se poate si asa.

      Dar daca totusi vrei sa discuti in absenta raportului, atunci discutam imaginile disponibile si comparam, fara a fi specialisti, evident.

  35. radu says:

    @XV

    Trump si programul lui de guvernare, din cate am inteles promoveaza scaderea si eliminarea a tot felu de taxe pentru asa numitii 1%, ai mai bogati si mai smecheri de acolo (si in general). Vorbim de multimiliardari si mega-corporatii, inclusiv Elon Musk si altii mai putin vizibili.

    Ca fapt divers am inteles ca pustiu ala criminal, atentator, ar fi aparut intr-o reclama a Black Rock, un mega fond de investitii de la ei, de care eu sincer nu auzisem pana acu vreo doi de zile, si atunci intamplator (si mai sunt una doua companii cred,care invart triliarde ca si astia, dar cred ca Blackrock sunt cei mai mari).

    Asta ca sa vezi ce bani se invart acolo, copatrativ cu covrigarii de la noi. BlackRock astia administreaza active si finante de peste zece triliarde de dolari, mai mult decat pib-urile combinate ale Germaniei si Frantei, sau pib-urile combinate ale Japoniei si Marii Britanii, sau mai mult de jumate din PIB-ul Chinei sau mai mult de o treime din pib-ul SUA.

    Cine stie ce chestii se invart in culise acolo, iar la sume din astea moartea unui pompier la un miting, ori cumpararea unei echipe SS si a catorva politisti locali sunt nimicuri, bani de seminte.

    Nu spun ca Black Rock ori Musk ori stiu eu cine dintre aia 1% de-l sprijina pe Donald au finantat un astfel de atentat masluit ca sa-i urce sansele la presedintie, dar nici nu pot exlcude asta doar pentru ca pare scenariu de film. Stii vorba aia, realitatea depaseste imaginatia.

    Mai ales ca americanii au mai avut ciudatenii d-astea in istorie

    https://www.warhistoryonline.com/instant-articles/fascist-bankers-try-overthrow-fdr.html

    Cine stie ce gasti se lupta si la ei, si chiar daca astia de zici tu sunt cu “sistemu” si cu Biden, nu-nseamna ca partea ailalta (cu Trump ca imagine in fata) ar fi chiar neputincioasa si fara resurse.

    In sfarsit, noi doar putem specula ce o fi fost, se poate sa se fi asezat planetele si sa fie vorba pur si simplu de un lant de coincidente, indolente, greseli, nepasari si ghinoane sau noroc, fiecare cum vrea. Dar parca ar fi prea de filmele cu Mr Bean sau Benny Hill de data asta.

  36. Caudillo says:

    Radu, nu cred că ai nimerit o cu Blackaroxk.
    Blackrock e implicată în Ucraina, unii zic că a cumpărat Ucraina, nu cred că se poate considera un susținător al lui Trump.
    Sunt niste neînțelegeri între Blackrock și Zelenski, în 2022 au acceptat un moratoriu de doi ani pentru suspendarea plății datoriilor Ucrainei, acum vor sa l de-a în judecată pe Zelenski că sa și recupereze banii.

    https://www.lemonde.fr/en/economy/article/2024/06/25/the-delicate-restructuring-of-ukrainian-debt_6675633_19.html

    https://cursdeguvernare.ro/ucraina-post-razboi-controverse-pe-administrarea-viitorului-fond-de-reconstructie-al-tarii-miza-e-de-cel-putin-600-mld-dolari.html

    Oricum, nu se știe ce mai rămâne din Ucraina după război, sunt presiuni mari asupra lui Zelenski să permită cumpărarea terenurilor agricole de către străini.
    Multi ” investitori” și pe acolo, inclusiv China, care deține 10 % din terenurile agricole din Ucraina

  37. Caudillo says:

    Fact-checking the shattering teleprompter conspiracy theory at Trump rally shooting

    https://youtu.be/H6Hx1cpSjDY?si=eAKPZ6sZg7plt0bM

    3D recreation of President #trump turning his head a ‘split second before the #bullet hits him’

    https://youtu.be/nxhCk9JJDfU?si=vjAPCTpbAphn3Lt9

  38. Caudillo says:

    Intre timp sustinatorii lui Biden devin si mai penibili

    https://youtu.be/dGUFuLe2iHM?si=O-uAY72YYu-ZYMHX

    Fac ‘gimanstica mentala”

    https://www.msn.com/en-ie/news/world/joy-reid-says-biden-s-covid-is-exactly-the-same-as-trump-being-shot/ar-BB1qb7Ww

    Joy Reid was accused of ‘next level desperation’ after suggesting that Joe Biden’s brush with Covid is as heroic as Donald Trump’s defiance in the face of an assassin’s bullet.

    The liberal anchor dismissed the attack on Trump as a ‘photo-op’, and seemed dismayed at the contrast drawn by delegates between the president’s frailty and his challenger’s vigorous response to being shot.

    ‘Should he (Biden) be fine in a couple of days, doesn’t that convey exactly the same thing?’ she demanded.
    The answer appeared to be a resounding no from many on social media where Reid was ridiculed for ‘mental gymnastics’.

  39. radu says:

    @Admin

    “” am cautat imagini si am gasit asta. De vazut mai ales imaginile #4 & #5.

    Nu a aparut nici un raport pana acum dar daca te bazezi doar pe asa ceva, ce rost mai are discutia de fata? Pana nu apare raportul, nu avem ce discuta. Se poate si asa.

    Dar daca totusi vrei sa discuti in absenta raportului, atunci discutam imaginile disponibile si comparam, fara a fi specialisti, evident. “”

    Chiar si imaginile alea nu prea se pupa cu ce vedem in pozele cu Donald, urechea ar fi trebuit sa fie despicata, rana sa aiba arsuri pe margine etc.

    Nu are cum un glont sa-i gaureasca urechea, sa fim seriosi, ar trebui sa aibe urechi ca Dumbo, elefantul, si sa le fluture de colo colo ca sa aiba o gaura in ureche fara sa aiba si una in cap.

    Iar raportul medico-legal nu cred ca va aparea vreodata pentru ca ar demonstra ca nu a fost atins de vreun glont, asta e explicatia cea mai probabila.

    Uite ce declara Trump aici

    https://www.defenseromania.ro/in-primul-discurs-dupa-atentat-trump-povesteste-in-detaliu-momentul-in-care-a-fost-impuscat-el-promite-sa-vindece-o-america-divizata_629303.html

    “” “Am auzit un şuierat puternic şi am simţit că ceva m-a lovit foarte, foarte tare în urechea dreaptă”, a povestit Trump, cu un bandaj gros acoperindu-i încă urechea. “Mi-am spus: “Uau, ce a fost asta? Nu poate fi decât un glonţ şi mâna dreaptă mi s-a umplut de sânge când am dus-o la ureche”, a continuat el. “”

    Ca sa comparam imaginile cum zici, uita-te la imaginile cu mana dreapta a lui Trump, si cand o duce si o ia de la ureche inainte sa se arunce sub tribuna si la putin timp dupa, cand face semne cu pumnul ridicat dintre SS-isti (tot cu mana dreapta) si sa vezi daca e plina de sange cum spune el ori daca e curata.

    https://foreignpolicy.com/wp-content/uploads/2024/07/trump-shooting-GettyImages-2161923146.jpg?resize=1200,900

    https://nebraskaexaminer.com/wp-content/uploads/2024/07/GettyImages-2161922017-trump-shot-2048×1365-1-1536×1024.jpg

    Nu pot spune cu certitudine, evident, ca a fost suta la suta ceva regizat, poate ca pustiu ala o fi fost un pic nebun, ori suparat pe Trump pentru acuzatiile de pedofilie si viol din dosarul cu Epstein, ori era democrat sub acoperire dar ceva nu prea bate cum trebuie acolo.

    Mai ales la un laudaros ca Trump, care ar fi trebuit sa arate peste tot certificatul medico-legal cu rana de glont (care zice fi-su nici nu a necesitat macar o singura cusatura) si ar fi trebuit sa umple televiziunile si ziarele cu povestea supravieturii lui. Acum deja pare ceva secundar, incearca sa o lase cum a cazut fara sa insiste mult cu asta, desi teoretic ar trebui sa-i aduca voturi in plus, sa mobilizeze electoratul. Pare ca vrea sa nu se scormoneasca mai adanc si sa nu se mai intre in detalii

  40. Xv says:

    Radu, mersi ca ma informezi cu ce scrie presa cum ca se zice ca ar avea dar nu se stie ce, deci se presupune ca asa e, din moment ce zic specialistii ca sunt convinsi.
    IRS-ul – care face verificari foarte amanuntite din cate tin minte de cand aveam tangenta cu domeniul financiar international- avea si oameni care se ocupa cu obtinere info. Nu stiu cum o mai fi acum, dar aia cand luau pe unu la ochi scotoceau prn toate offshore-urile, inclusiv Cipru, locul preferat de autohtoni sa isi bage banii, aia stiu din vazute, la fel, nu de pe net. Astea-s lucruri pt gulere albastre, nu kkturile scrise din presa.
    Prin 2007 a vrut si MF sa infiinteze o unitate info de 20 de oameni, aia era barfa atunci, iar n-am link, sorry, a fost pe surse, cautau oameni, am verificat-o atunci, strict pe bagabonteli financiare, ca sunt enorm de multe. Nu s-a mai infiintat, ca strica apele alora din alte parti, de la noi, care au in portofoliu, ca sa ma exprim simandicos, misiunea asta.
    Si btw de Eric Kisch ai auzit? Fost prin idf samd, un baiat destept de la Patriciu care se ocupa si de info la el, printre altele.
    Deci nu au fost numai covrigari, stai lejer, ca nu e chiar asa. Bineinteles, exceptiile nu sunt multe.
    Evident, noi la info financiare comparativ cu americanii suntem sub 1%, nu asta e ideea, doar am spus ca nu suntem coborati ieri din copaci.

  41. radu says:

    @Admin

    Am citit raportul neoficial al (fostului) medic al lui Trump. Sigur, mentioneaza rana si ca ar fi de glont (tot nu stiu pe ce baza), dar, e un raport neoficial al unei persoane de incredere a lui Trump si nu e nici pe departe un certificat medico-legal adevarat si oficial emis de doctorii care l-au consultat prima data.

    Daca ne uitam la medicul asta, nu pare chiar cel mai de incredere

    https://en.wikipedia.org/wiki/Ronny_Jackson

    “” Jackson became close to Trump after delivering an hourlong press conference in which he gave a glowing assessment of Trump’s health, praising Trump’s “incredibly good genes” and his performance on a cognitive test (“exceedingly well”) and claiming that “if he had a healthier diet over the last 20 years, he might live to be 200 years old.”[22][26] Jackson was criticized for the statements[26] and accused of misstating Trump’s height and weight in order to minimize his obesity.[27] Trump appointed Jackson as “Assistant to the President and Chief Medical Advisor” on February 2, 2019.[21] “”

    Adica omu a mai batut campii inainte despre starea medicala si de sanatate a lui Trump (pana la a face afirmatii de-a dreptu ridicole), inca de pe cand era medicul lui oficial la Casa Alba, doar ca sa-l faca pe Donald sa dea mai bine la public.

    Trump la tot promovat de atunci, pe langa pozitii oficiale la Casa Alba a ajuns si viceamiral sau asa, in marina SUA, pana cand aia l-au retrogradat iarasi la gradul de capitan pentru diverse probleme (inclusiv de comportament). Deci permite-mi sa nu-l consider chiar de incredere in cazul asta

    In plus, tot ramane discrepanta majora dintre declaratiile lui Trump, cum s-a umplut de sange pe mana, si imaginile cu mana curata, fara un strop de sange pe ea

    • admin says:

      A trecut o saptamana de la atentat si nici o teorie alternativa (ciob de sticla, etc..) n-a rezistat pana acum, toate au fost demontate, consensul e ca a fost un glont. Nu am vazut nici o sursa de incredere care sa conteste asta cu dovezi, doar prin cotloane, teoreticienii conspiratiei dar nici aia prea convinsi.

  42. radu says:

    @XV

    Cred ca m-ai inteles gresit, eu nu incercam sa fac o comparatie intre agentii lor si ai nostrii, sau intre militarii lor si ai nostri.

    Ce am vrut eu sa punctez, in contextul de care pomeneai, cu “sistemul” care tine cu Biden si Trump care e un fel de “rebel” anti-sistem, e ca asta e doar butaforie, nu realitate. Realitatea e, conform vorbei aleia de la ei de acolo, cu “follow the money”, ca Trump e sprijinit de unii extrem de bogati de acolo, a caror influenta nu e deloc imposibil sa se intinda si in interiorul “sistemului” dat fiind sumele ametitoare de se invart pe acolo, comparativ cu sumele de se invart la noi.

    Daca treci peste chestiile aruncate in fata si te uiti la alea mai grele, din spate, vezi ca Trump vrea sa elimine (sau macar sa reduca) taxele pentru astia ultra-bogati, si sa instaureze un fel de oligarhie cumva apropiata de ce exista in Rusia (ori au vrut aia din anii 30 cu puciu ala de am postat mai sus, un fel de cripto-fascism).

    Biden e in schimb cu marirea taxelor pentru bogati, cu “energia verde”, cu eliminarea datoriilor medicale (unde aia au tot felu de intermediari si firme de asigurari care ii jupoaie de bani). Sigur, o face si pentru voturi, ca sa ajunga iarasi la putere, dar asa apar diferentele dintre ei.

    Biden n-are probleme sa sprijine Ucraina, lucru benefic atat pentru SUA cat si pentru unele interese de acolo inclusiv dpdv financiar, desigur.

    Trump pare compromis total de rusi, si se concentreaza pe a pune mana pe SUA si a abandona cumva interesele externe americane ce contravin celor rusesti. Ori aici apare principala problema pentru noi.

    Si daca tot vorbim de lipsa de profesionalism sau chiar prostia unora din agentii lor, pai gandeste-te atunci la prostia unor redneci de voteaza acolo si habar n-au ce, adica inafara de spoiala de la suprafata care le e bagata pe gat la TV si de predicatorul pocait la slujba de duminica, unu care pe partea ailalta ii si scobeste de bani si mai primeste si de la partid ca sa le faca propaganda si sa promoveze varianta americanizata si neo-protestanta a talibanismului islamic.

    A nu se crede ca sunt de acord cu exagerarile din partea ailalta cu lbgtxyz si promovarea aiuristica a negrilor si a tot felu de minoritati in detrimentul albilor, dar incerc sa fiu cat mai realist si cinic si sa vad care ar fi interesul nostru, al Romaniei, in toata povestea asta

  43. Caudillo says:

    Al naibii Trump!
    Nu vrea sa confirme teoria ciobului de prompter, de aia castiga in sondaje!
    Democratii sunt disperati, cred ca isi pun problema inlocuirii lui Biden doar ca sa-si pastreze majoritatea in Congres, s-au impacat cu ideea ca Trump va fi presedinte.

    Intre timp si Zelenski pare sa-si fi dat seama ca Trump va fi presedinte, a vorbit cu Trump la telefon si deja sugereaza ca e dispus la negocieri cu Rusia.

    https://www.libertatea.ro/stiri/razboiul-din-ucraina-zelenski-negocieri-pace-rusia-4963515

    https://edition.cnn.com/2024/07/20/europe/ukraine-zelensky-uncertainty-russia-negotiations-intl/index.html

  44. Xv says:

    Radu, nu stiu detalii despre ce se intampla la ei in politica si shallow state, nici nu ma prea intereseaza subiectul, in orice stat democratic sunt permanent miscari antigonice.

  45. Caudillo says:

    Si teoria ciobului de prompter si-a gasit sfarsitul!

    https://www.stiripesurse.ro/fbi-pune-punct-speculatiilor-dupa-declaratiile-ciudate-ale-directorului-wray-donald-trump-chiar-a-fost-lovit-de-un-glont_3390283.html

    “Ceea ce l-a lovit pe fostul președinte Trump în ureche a fost un glonț, fie întreg, fie fragmentat în bucăți mai mici, tras din pușca subiectului decedat”, a afirmat FBI într-o declarație citată de Politico.

    Declarația de o frază a FBI a reprezentat cea mai clară relatare a forțelor de ordine cu privire la rănile lui Trump și a urmat comentariilor ambigue de la începutul săptămânii ale directorului FBI Christopher Wray, care păreau să pună la îndoială faptul că Trump ar fi fost lovit de un glonț.

  46. radu says:

    Mda, directorul FBI (republican pus de Trump ca director in mandatul lui) a spus ca nu se stie ce l-a lovit, Trump si partidul au facut scandal si atunci a aparut o nota de la FBI, nesemnata si neasumata de nimeni cu nume si prenume, care spune ca a fost fie un glont fie fragmente dintr-un glont.

    In acelasi timp presupusa ureche gaurita si spulberata a lui Trump pare neatinsa si complet vindecata in pozele aparute la o saptamana sau asa dupa, si Donald refuza sa prezinte (ori se face ca ploua si ignora complet problema) vreun certificat medico-legal oficial emis de doctorii care l-ar fi tratat la spital.

    Aia nu pare din nicio pozitie rana provocata de un glont supersonic trecut prin ureche, hai sa revenim un pic cu picioarele pe pamant totusi

    • admin says:

      @radu:

      Ce a spus directorul FBI vs clarificarea FBI:

      “As I said, I think with respect to former President Trump, there’s some question about whether or not it’s bullet or shrapnel that hit his ear,” Wray testified before Congress

      “What struck former President Trump in the ear was a bullet, whether whole or fragmented into smaller pieces, fired from the deceased subject’s rifle,” the bureau said in a statement.

      Deci orice l-ar fi zgariat pe theDonald, glont sau fragment de glont a venit din pusca respectivului. De remarcat ca teoriile cu cioburile de sticla sau zgarierea in cadere, nu sint luate in calcul.

      Cat despre anonima, anuntul a fost facut in numele FBI, cel putin asa e preluat de toata presa. Or fi toti nebuni? Daca aparea sub semnatura proprie, ziceai ca e o opinie personala. Daca nu apare nici un nume, nutzi convine nici asa.

  47. Caudillo says:

    Curat Caragiale, anonimă

    FARFURIDI (cu tărie, impunător) : Trebuie să ai curaj ca mine! trebuie s-o iscălești: o dăm anonimă!

    BRÂNZOVENESCU: Așa da, o iscălesc!

    FARFURIDI: O iscălim: „Mai mulți membri ai partidului”…

Leave a Reply