Archive for August, 2024

Guest Post: Drones of the future

By Caudillo:

Fara a avea pretentia unei prezentari complete a evolutiei dronelor, din articolele scrise de Forbes se pot trage niste concluzii despre posibilitatile dronelor.                         

Avem un articol in care prezinta noutatile in privinta dronelor: Jam-Proof Fiber Optic Drone Testing In Ukraine

Se descrie drona HCX a firmei germane HIGHCAT:

Continuare…

Guest Post: Sturmtruppen 2024

By Caudillo:

La 6 august  2024 a inceput ofensiva ucrainiana in zona Kursk, cu rezultate surprinzator de bune.

O explicatie a acestor rezultate sunt explicate de Mikhail Zvinchuk, autorul proiectului „Rybar”

  “ Mikhail Zvinchuk, autorul proiectului „Rybar”, a publicat un videoclip cu tacticile armatei ucrainene în regiunea Kursk din Rusia. Potrivit acestuia, trupele ucrainene au intrat în grupuri mici de trei până la șase vehicule blindate. Tactici de acțiune: o treime din grup fixează o fortăreață rusă în luptă, alții o ocolesc, intră în așezările din apropiere și organizează ambuscade pe drumurile de acolo, exploatându-le. Sunt atacate întăriri rusești, după care gruparea ucraineană părăsește satul. Astfel, se pare că multe sate sunt controlate de armata ucraineană. Ceea ce poate duce la panică și la interpretarea greșită a situației militare de pe teren.  “

Avem si sursa Rybar de pe X.com.

Continuare…

Sariti uai, ne ataca rusii

Sursa: Netscout

Cibernetic, deocamdata.

Netscout a anuntat un val de atacuri DoS asupra Romaniei, lansate in Iunie de grupari cunoscute ca afiliate Kremlinului:

The first major spike occurred on June 2, 2024, coinciding with the possibility of Romania transferring Patriot missiles to Ukraine. On this day, the number of direct-path attacks against Romanian websites jumped to 352 in a single day.

Sursa: Netscout

In general, ca tinte principale au fost alese site-urile micilor daunatori (adica guvernamentale) si ale unor banci dar nu numai. Avem si dovezile or it never happened:

Altfel, nu ar fi prima data cand astfel de atacuri au loc, in 2022 fiind lansate atacuri similare iar la inceputul anului curent fiind atacate mai mult de 20 de spitale cu o metoda diferita, de tip ransomware.

Cu micii daunatori n-ar fi asa de mare paguba dar bancile (inclusiv cea Nationala) n-au ele doi poli sa investeasca in ceva protectii mai bune? Rusinica.